Tuinbanken

Tuinbanken

Een tuinbank is vooral een plek om uit te rusten en naar de tuin te kijken. Het staat het beste op een rustige plek met goed zicht op de tuin of in de tuin. Creëer dus eerst een geschikte plek voor een tuinbank. Maar als je zo’n plek hebt, is het aan jou om de juiste oever te kiezen. Ik zou graag een beetje willen helpen met dit artikel.

Mogelijke materialen

Allereerst moeten de mogelijke materialen worden besproken. Dit is waar de eerste belangrijke beslissing wordt genomen. De materiaalkeuze heeft ook veel te maken met duurzaamheid, d.w.z. levensduur.

Hout

Hout is het klassieke materiaal en ook nog eens erg mooi. Het plezier van bepaalde houtsoorten kan echter erg kort zijn als de bank niet regelmatig wordt geverfd. Maar kies je voor een houten bank gemaakt van duurzame houtsoorten, dan is dit in mijn optiek het mooiste en levendigste materiaal. Ik zou lariks, eiken en robinia van lokale houtsoorten willen aanbevelen. Natuurlijk hebben veel tropische houtsoorten ook een hoge duurzaamheid. Een snelle zoekopdracht op Google geeft u wat informatie.

De meeste houtsoorten worden grijs onder invloed van UV-straling. Als je dat niet leuk vindt, moet je het hout regelmatig insmeren met een onderhoudsolie.

Metaal

Als het om metaal gaat, spreekt men meestal van roestvrij staal. Van verzinkt materiaal zijn er nauwelijks banken. Ook hiervoor wordt cortaanstaal zelden gebruikt. Het ziet er waarschijnlijk gewoon te rommelig uit. Maar roestvrij staal is een goede, duurzame keuze. De stoelen zijn echter meestal van een ander materiaal gemaakt, omdat metaal behoorlijk koud kan zijn. Weerbestendige zitkussens kunnen hier ook helpen

Kunststof

Naast de gebruikelijke kunststof banken is tegenwoordig polyrotan het materiaal bij uitstek. Door de geweven structuur zien de meubelen er heel natuurlijk uit en zijn ze erg mooi. De duurzaamheid moet ook erg hoog zijn. Dat hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de goederen. Hetzelfde geldt voor de kleurvastheid na enkele zomers zon.

Waar kan ik tuinbanken kopen?
Iedereen heeft zijn gebruikelijke inkopen voor tuinartikelen. Vaak is er daar maar een beperkt aanbod aan tuinmeubelen. De bovengenoemde materialen zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen van mein-gartenmoebel.de. Het gedeelte “tuinbank” is van bijzonder belang voor ons onderwerp. De winkel maakt een nette indruk en de klantenbeoordelingen zijn uitstekend. Het is dus de moeite waard om daar een kijkje te nemen.

Tuinbanken
Schuiven naar boven