TOP 10 excursie en activiteiten met kinderen in Zeeland

Uitjes

Een dierbare collega vroeg mij laatst of ik tips had voor haar aanstaande Hollandse vakantie. Ze heeft met haar peuter onze favoriete excursiebestemmingen in Zeeland uitgeprobeerd en is helemaal enthousiast over het zuiden van Nederland. Hier onthullen we onze persoonlijke reistips voor een fijne vakantie in Nederland met kinderen.

Profiteer van het mooie weer en breng een hele dag met het gezin op het strand door

Nummer 1 van onze favoriete activiteiten met kinderen in Zeeland is natuurlijk een dagje aan een van de mooie stranden. Ons favoriete strand is De Banjaard, dat pal naast de Oosterschelde Stormvloedkering ligt (uitleg vind je in tip 3). Het familiestrand, zo’n drie kilometer lang, is een van de schoonste en mooiste stranden van Nederland. Ik ben benieuwd welke van de droomstranden van Zeeland jouw persoonlijke favoriet wordt. Vertel je het me in de comments? Zodra het weer op het strand was, laadden we al het strandspullen in de handkar en onze kinderen er meestal bovenop. Zwaar bepakt trokken we de auto naar het fijne zandstrand van droomstrand bij ons vakantiehuis en zetten eerst onze strandtent op als wind- en zonwering. We keken om de beurt naar de kinderen die vrolijk in het zand of in het water speelden. Eén ouder had altijd tijd om te sporten op het strand, of het nu ging om joggen, wandelen, zwemmen of fietsen. Een dagje strand met kinderen kan zo heerlijk ontspannen en leuk zijn voor het hele gezin! Het enige wat belangrijk is, is de juiste uitrusting zodat iedereen met plezier kan genieten van een dagje strand. Hier vindt u onze gedetailleerde vakantie-paklijst met veel nuttige uitrusting voor sport en ontspanning: Paklijst zomervakantie: musthaves voor een strandvakantie met kinderen en tieners

2. Op de fiets naar de attracties van Zeeland

Met hele kleine kinderen namen wij altijd onze fietskar mee om de kinderen lekker te laten ontspannen en fietsen door de duinen en zo op de mooiste, nog verder afgelegen bestemmingen van Zeeland te komen. Toen onze kinderen groot waren, fietsten we alle vier langs de mooiste stranden van Zeeland of zaten we op de dijk met stadsscooters en longboards. Een van de trekpleisters van Zeeland is de roodwitte vuurtoren West Schouwen bij Haamstede op Schouwen-Duiveland. De vuurtoren, ook wel bekend als “Westerlicht”, is een van de grootste van Nederland, maar helaas niet te bezichtigen. De rood-witte vuurtoren is omgeven door duindoornstruiken. De feloranje bessen geven in de nazomer een geweldige kleur. Overigens werd de vuurtoren jarenlang gezien als motief op biljetten van 250 gulden.

3. De Deltawerken, het grootste waterbouwproject ter wereld

Grote delen van Nederland liggen onder zeeniveau. De Deltawerken, bestaande uit in totaal 13 constructies, vormen de grootste stormvloedkering ter wereld. De drie kilometer lange Oosterscheldestuwing met zijn 65 betonnen pilaren wordt ook wel het “achtste wereldwonder” genoemd. Het is een van de toeristische trekpleisters van Zeeland en werd in 1986 gebouwd in opdracht van koningin Beatrix van Nederland. Kom meer te weten over dit gigantische waterbouwproject tijdens een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans. Naast de Delta Expo biedt het Deltapark Neltje Jans nog andere attracties voor kinderen: een waterpark, het grootste zeeaquarium van Zeeland en zeehondenshows.

4. Bezoek de historische markt in het rustige Veere

Veere is niet alleen voor ons persoonlijk een van de mooiste steden van Zeeland. Met zijn goed onderhouden herenhuizen en kleurrijke, bloeiende voortuinen lijkt het echt op een poppenhuis. De stad staat ook bekend om de Nederlandse gotische bouwstijl die op veel plaatsen bewaard is gebleven. Elke dinsdag in juli en augustus is er van 10.00 tot 17.00 uur een historische markt in Veere, waar de verkopers klederdracht dragen en op ambachtelijke wijze streekproducten maken. Een geheime tip die niet alleen leuk is voor kinderen. Er zijn ook veel leuke winkeltjes en een echt magische speelgoedwinkel die je kinderen zeker meteen zullen ontdekken. We brachten er uren met onze kinderen door en kochten echte schatten!

5. Maak een rondvaart over het Veerse Meer

Ieder jaar stond een rondvaart over het Veerse Meer hoog op het verlanglijstje van onze kinderen. Dit is een binnenwater dat in de loop van het Deltaplan werd gescheiden van de Noordzee en nu een paradijs is voor zeilers en windsurfers. Een van de meest historische gebouwen in de stad is de “Campveerse Toren”. Hier vertrekken de één of twee uur durende rondvaarten over het Veerse Meer, waar je langs eilandjes met wilde paarden en talloze vogelsoorten vaart.

6. Geniet van de historische flair van de oudste badplaats van Nederland

De stad Domburg is de oudste badplaats van Nederland en biedt veel Thalasso-aanbiedingen. We zijn vaak door de duinen naar Domburg gefietst. Op het brede zandstrand kunt u allerlei watersporten leren en beoefenen. Voor kinderen is er direct aan het strand een mooie speeltuin om te ravotten. In het rustige stadje kunt u door de vele decoratieve en souvenirwinkels slenteren en heerlijk ijs of vers gebakken wafels eten.

7. Excursie naar het pittoreske stadje Zierikzee

Het pittoreske stadje Zierikzee op Schouwen-Duiveland maakte meteen indruk op ons. Het stadhuis met zijn houten, sierlijke klokkentoren en de onafgewerkte monstertoren van Sint Lievens getuigen van de vroegere rijkdom van het stadje. Helaas kwam de stad tijdens de bouw van de minster zonder geld te zitten en daarom lijkt de veel te kleine toren totaal misplaatst op het prachtige gebouw. We houden ervan om door de kronkelende straatjes van Zierikzee te slenteren en de vele kleine boetiekjes en prullaria te bekijken. De oude houten boten in de kleine haven zijn de droom van elke zeeman.

8. Slenteren over de markt in Middelburg, de hoofdstad van Zeeland

Middelburg op het schiereiland Walcheren was vroeger naast Amsterdam de rijkste stad van Nederland en heeft nog steeds veel prachtige gotische gebouwen. We waren altijd op marktdag in de stad en sloegen onze voorraad aan heerlijke streekproducten in en natuurlijk – hoe kan het ook anders – Hollandse kaas. De kinderen vonden de stad en de markt nogal saai en vaak te druk. Dus keken ze er altijd naar uit om daarna vers gebakken wafels met ijs en aardbeien of kersen te halen in een van de leuke cafés rond het marktplein. Ze zijn echt ongelooflijk lekker!

9. Heerlijk eten en een geweldige avontuurlijke speeltuin in de “Molen – De Jonge Johannes”

Zeeland heeft een molen die je absoluut moet bezoeken. De “Molen De Jonge Johannes” in Serooskerke is een echte attractie. Het hoogtepunt voor kinderen is de enorme gratis avontuurlijke speeltuin met skelters, kabelbaan, schommels en nog veel meer. Hier ravelden onze kinderen ongestoord rond nadat ze hun appelpannenkoekjes hadden gegeten, terwijl wij rustig genoten van een diner met heerlijke vis. De molen is overigens nog steeds actief en heeft een kleine molenwinkel.

10. Beleef piratenavonturen in “Het Aarsenal” in Vlissingen

Zijn uw kinderen enthousiast over piratenverhalen? Dan hebben wij de ideale excursietip voor jou met kinderen, zeker bij regenachtig weer. In Vlissingen, in het uiterste zuiden van het schiereiland Walcheren, ligt naar eigen zeggen het grootste piratenpark van Nederland, “Het Aarsenal”. Een droom voor alle kinderen met een piratenschip, avonturenshows en alles erop en eraan. We genoten vooral van de aquaria met veel Noordzeevissen en een spannende onderwaterwereld. Ook het uitzicht vanaf de 65 meter hoge uitkijktoren over de Westerschelde is mooi

11. Ja, een elfde tip en voor heel Nederland

Koop de de kortingskaart van Nappas. Een kortingskaart speciaal voor kortingen op evenementen en recreatie met en zonder kinderen, want Nederland is mooi maar ook best wel duur.

TOP 10 excursie en activiteiten met kinderen in Zeeland
Schuiven naar boven