Roque Nublo

Roque Nublo

Wandeling op het herkenningspunt van Gran Canaria

U kunt de Roque Nublo op Gran Canaria gemakkelijk met een huurauto bereiken!
De Roque Nublo is met 1.813 meter de op twee na hoogste berg van Gran Canaria en wordt beschouwd als het symbool van het eiland.
De top of de rots op de Roque Nublo bevindt zich ongeveer 65 meter boven de rest van de berg en vertegenwoordigt het opvallende object dat elke Roque Nublo “veroveraar” gebruikt als fotomotief.
De beklimming van de Roque Nublo is inspannend bij hoge temperaturen, maar meestal kunnen zelfs oudere mensen het zonder problemen beheersen.
Het kostte ons ongeveer 30 minuten om door de zeer rustige gang (parkeerplaats tot aan het bergplateau) te lopen en er kwamen veel oudere mensen naar ons toe.

BELANGRIJK:
Neem voldoende water en misschien. neem ook snacks mee, voor het geval je onderweg energie verliest!
Het uitzicht is werkelijk schitterend in alle richtingen en het feit dat de Roque Nublo de rest is van een ooit veel hogere stratovulkaan is hier interessant. De top van de top is de prop (of profen) van een voormalige vulkanische opening.

INFO / TIP:
Jaren geleden waren we al op Gran Canaria en hebben we hier onze vakantie doorgebracht. We waren toen ook in Roque Nublo geweest en alles was helemaal niet toeristisch en we waren bijna alleen op de berg (rond de late ochtend / rond het middaguur). Dit keer wemelde de berg echter van de toeristen en toen we terugkwamen bij de huurauto, stonden beide kanten van de straat vol met auto’s. Daarom willen we je op dit punt graag de tip geven om in de vroege ochtend de Roque Nublo echt te beklimmen zodat je de magische sfeer kunt voelen. Mogelijk. ja gewapend met zaklamp, eten, drinken en co bij zonsopgang.

Overnachten

We verbleven in hotel Eugenia Victoria in Playa del Ingles.
“We waren zeer tevreden in het hotel, er is veel te bieden, vooral de wellness is erg goed. De dagelijkse livemuziek was erg gevarieerd. “

Roque Nublo
Schuiven naar boven