Rondreis Amerika maken? Dit mag je niet missen

Amerika – of liever gezegd de Verenigde Staten zoals het land officieel heet – is een perfecte locatie voor een rondreis. Waarom? Omdat het land enorm groot is en waar ook enorm veel te zien, te doen en te beleven is. Nu kun je kiezen voor een vakantie naar een bepaalde stad of staat, maar het is veel leuker om in je eigen tempo de 50 staten (officieus 52 staten) van het land te verkennen. Met bijvoorbeeld een camper of een huurauto. Wil jij een rondreis Amerika maken? Dan hebben we ook nog een paar mooi tips voor je, want deze locaties en bezienswaardigheden mag je zeker niet missen.

yellowstone national park

De natuurparken in Amerika

Tijdens een rondreis Amerika heb je de kans om de mooiste natuurgebieden te bezoeken en de Verenigde Staten heeft er wel een aantal. Feitelijk zoveel dat je deze onmogelijk in een kort tijdsbestek kunt bezoeken en bewonderen. Het Yellowstone National Park is het beroemdste en ook het mooiste natuurpark van de Verenigde Staten. Het is namelijk een vulkanische hotspot en dat zorgt voor mooie geisers die meters hoog in de lucht spuiten en een bijzonder landschap met kleurrijke heetwaterbronnen. Terwijl ook tijdens de rondreis Amerika Yosemite een bezoekje waard is.

New York, New York

De bekendste steden van de Verenigde Staten ken je vast wel. Denk aan New York. Een stad waar al enorm veel te zien en te doen is en waar je rustig een aantal weken kunt verblijven en jezelf dan nog steeds kunt vermaken. Toeristische hotspots zoals de Brooklyn Bridge, maar ook het nieuwe World Trade Center zijn bezienswaardigheden die je dan niet mag missen. Evenals het Empire State Building of het monument ter nagedachtenis aan de aanslagen op 11 september 2001. Met de fiets is het leuk om New York te verkennen, maar wees je er wel van bewust dat je flink wat kilometers moet maken om alles te kunnen zien. Gelukkig rijdt er ook een ondergrondse metro. Tijdens de rondreis Amerika kun je vanuit New York ook naar de hoofdstad Washington D.C. afreizen. Waar eveneens historische bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Het Witte Huis te zien zijn.

Rondreis Amerika met een pitstop in Las Vegas

Als je dan toch aan het rondreizen bent moet je beslist even stoppen in Las Vegas. De bruisende stad die middenin de woestijn ligt en waar je kunt genieten van enorm veel casino’s, eet- en uitgaansgelegenheden en een flinke portie gezelligheid. En natuurlijk moet je ook wel even een gokje wagen, want de gokkasten trekken je hoe dan ook naar binnen. Het is een bijzondere stad die absoluut de moeite waard is en die tijdens de rondreis Amerika zeker niet op het lijstje mag ontbreken. Dat geldt ook voor mooie locaties, zoals pretparken de Universal Studios in Orlando en Disney World in Florida.

Hoe lang duurt een rondreis Amerika?

Het is niet duidelijk aan te geven hoe lang een rondreis Amerika duurt en het hangt af van het feit of je zelf een rondreis maakt en de routes plant of dat je het laat doen. In de regel duren dergelijke reizen 3 weken en dan heb je ook een groot deel van de belangrijkste bezienswaardigheden bezocht en gezien.

Rondreis Amerika maken? Dit mag je niet missen
Schuiven naar boven