Plaats de droger op de wasmachine

Was

De badkamer is zeker de meest gebruikte en meestal goed voorbereide opstellingsruimte voor wasmachines (wateraansluiting of afvoer). Vanwege de ruimte is het echter zelden mogelijk om een ​​ander groot elektrisch apparaat te gebruiken, b.v. ook een wasdroger. Talrijke wooneenheden werden gebouwd in een tijd dat de wasmachine het enige gebruiksvoorwerp was dat nodig was om kleding te reinigen.

Tegenwoordig zijn wasdrogers in steeds meer huishoudens standaarduitrusting, waarbij warmtepompdrogers steeds populairder worden. Of het nu is dat de bewoners zichzelf het vervelend ophangen of uittrekken van de was willen besparen vanwege het gemak of tijdgebrek. Of dat de grote hoeveelheid wasgoed die nodig is, de aanschaf van een wasdroger vereist. Het is ongetwijfeld mogelijk om een ​​droger bovenop een wasmachine te plaatsen om de hoogte van de kamer optimaal te benutten. Om praktische redenen, maar vooral om veiligheid, moet met een aantal zaken rekening worden gehouden.

Vereisten voor het plaatsen van de wasdroger bovenop de wasmachine
Opgemerkt moet worden dat de wasmachine een voorlader is. Omdat een bovenlader volgens zijn naam van bovenaf wordt gevuld, is het stapelen van de apparaten in dit geval verboden of heeft het geen zin.
Bovendien zijn op zijn minst vergelijkbare, idealiter zelfs dezelfde afmetingen van beide apparaten absoluut noodzakelijk. Warmtepompdrogers hebben overwegend een grotere ruimtelijke diepte dan wasmachines. Het wordt daarom aanbevolen om apparaten van dezelfde fabrikant te gebruiken. De fabrikanten of vakhandelaars geven informatie over de mogelijkheid om de machine en droger te stapelen.
Even belangrijk is een veilige installatielocatie voor de apparaten met een vlakke vloer en de beschikbaarheid van apparaten om de apparaten veilig te verbinden. Afhankelijk van de fabrikant kunnen het rubberen dempers zijn die op de wasmachine zijn gelijmd en de voeten van de droger bevatten, of tussenframes die de droger als geheel stevig op de machine houden. Tussenkaders zijn verkrijgbaar bij de apparaatfabrikanten voor hun respectievelijke modellen. Er zijn echter ook universele frames verkrijgbaar in winkels die apparaten van verschillende fabrikanten kunnen aansluiten. Sommige tussenkaders hebben een lade die gebruikt kan worden als werk- of opbergruimte tussen de apparaten. Het is niet aan te raden om als alternatief voor tussenconstructie een antislipmat te gebruiken, omdat de droger er niet stevig op staat en tijdens het centrifugeren van de wasmachine zijdelings kan kantelen. Het gebruik van een spanriem is logisch, maar niet verplicht.

De juiste uitvoering

Allereerst moet een plaats met een vlakke vloer worden gekozen voor de installatie van de wasmachine. Eventuele oneffenheden in de vloer kunnen in tal van modellen worden opgevangen met behulp van de verstelbare poten van de machine. Een antislipmat kan bovendien de stabiliteit van de machine ondersteunen.

In de volgende stap worden de rubberen dempers op het aanrechtblad van de wasmachine gelijmd. Als alternatief kan het tussenframe op de wasmachine worden gelijmd of zelfs geschroefd. Dit gebeurt door middel van zelfborende schroeven door het werkblad van de machine.

De droger wordt nu op de machine getild en daar correct gepositioneerd. Ten slotte kan er om de hele toren een spanband worden geplaatst, wat voor extra stabiliteit zorgt.

Belangrijk als je de wasdroger op de wasmachine zet!

Als er een wasdroger bovenop de wasmachine geplaatst moet worden, moet de wasmachine ook echt onder de wasdroger geplaatst worden, niet andersom! Dit komt door het feit dat wasmachines doorgaans 60 kg of meer wegen, terwijl een droger slechts ongeveer 45 kg kan wegen. Het hoge gewicht, gekoppeld aan de onvermijdelijke bewegingen die een wasmachine etc. uitgevoerd tijdens het centrifugeren, zou de droger vroeg of laat beschadigen!

De bewegingen van de machine of de hele toren tijdens het wasproces vereisen dat de droger altijd met een beveiliging op de wasmachine wordt geplaatst! Het tussenkader dat wordt aanbevolen voor de veilige verbinding van de wasmachine en de droger kan echter Veroorzaakt problemen als de wasmiddellade gelijk ligt met de bovenkant van de machine. Afhankelijk van het model kan het tussenframe het wasmiddelbakje verstoppen, waardoor het onmogelijk wordt om de hele constructie te gebruiken!

Een wasmachine of een wasdroger kun je overigens kopen bij de outlet witgoed.

Plaats de droger op de wasmachine
Schuiven naar boven