Keukenmachine

foodprocessor

Het is eindelijk hier … ons nieuwe “familielid”. Gewicht: 12 kilo, hoogte: bijna 40 cm, naam: MUMX50GXDE. Meestal is ze erg vredig, soms maakt ze veel lawaai. En: ja, we zijn fantastisch aan elkaar gewend ;-).
Ik heb het gedaan – ik heb een keukenmachine gekocht. Tot nu toe had ik er nog het woord ‘nieuw’ voor, totdat ik merkte: het is eigenlijk mijn eerste. Geen wonder dat ik nog steeds opgewonden en gelukkig ben. Mij ​​is verteld hoe het gaat met de toevoeging van een gezin.

Jarenlang was er geen sprake van een keukenmachine. Ten eerste te duur, ten tweede geen ruimte en ten derde heb ik tenslotte mijn fantastische keukenheld in huis, die zelfopofferend elke ui fijnhakt tot hij helemaal op is, op zondag groenten snijdt en vers sinaasappelsap perst, als hij daarna maar iets lekkers te eten krijgt . Aaaaab: er is één ding thuis waar ik zelf verantwoordelijk voor ben – en dat is bakken. En nadat ik voor de tweede keer een handmixer had ingeslagen, omdat er een te grote hoeveelheid gistdeeg netjes naar binnen was gekomen (dat kun je aan de buitenkant weggooien, maar 2 weken later vielen er ineens kleine grijze stukjes uit ;-)) , Ik wist het zeker: of iemand anders zal het brooddeeg in de toekomst kneden, of er zal geen zelfgebakken brood meer zijn. Basta.
Praktisch gezien waren we onze nieuwe keuken sowieso al aan het plannen, je kunt er een beetje ruimte voor reserveren en … oh, na een ingewikkelde en langdurige keukenplanning schrik je qua financiën niet echt meer. Dus … ga je gang en koop een keukenmachine! Kan niet zo moeilijk zijn … toch?
In feite was het heel gemakkelijk. Dat dacht ik in eerste instantie tenminste. Ik ben tenslotte een meisje, ik hou van vintage spullen en wat past er beter dan een keukenhulpmiddel? Kleur die past bij de nieuwe keuken, hachja. Opvallend in de camera van de (toen) nieuwe show “The Big Baking”, drong het idee zich bijna op. Dus Danja – ja, dat overkomt haar vaak – in goed vertrouwen, hoeft ze zich niet meer in te zetten dan het kiezen van de mooiste kleur, naar de homepage … * gierend * … Er zijn heel verschillende. En welke is er nu? Wat wil ik er eigenlijk mee doen? Oh, laten we wat onderzoek doen om te zien wat anderen zeggen …

Bam. Vanaf dat moment schrok het project me een beetje ;-). De laatste zin hierboven klinkt banaal, maar het was het begin van een onderzoeksperiode van negen maanden. Heb ik ooit gezegd dat ik niet erg doorslaggevend ben?
In het begin vond ik het best handig om veel recensies en commentaren door te lezen, uiteindelijk kon ik ook achterhalen welke andere merken (“Oeps, er zijn andere mensen die keukenapparatuur maken… en waarom zitten die niet in middelgrote producten? Leisteenblauw? ”*) Zou nog steeds een optie zijn als u op zoek bent naar iets dat duurzaam, kwalitatief hoogstaand en flexibel is. Tot zover goed. Zo wist ik binnen zeer korte tijd dat mijn toekomstige keukenapparaat (naast de Kitchen Aid) ook van Bosch of Kenwood zou kunnen zijn. De Thermomix viel vanaf het begin uit. Hoofdzakelijk omdat hij gewoon niet kan doen wat ik wil behalve deeg kneden (dingen “mooi” snijden), maar niet in de laatste plaats omdat hij erin is geslaagd me te ergeren door een bijna religieuze aanhang Rui product # 1.
* “Medium leisteenblauw” was de besparing kleur in de “3 ??? live spektakel “… wie er ook was, zal weten HOE belangrijk zo’n kleur kan zijn! Maar we willen niet afdwalen …
Dat liet Kenwood en Bosch achter naast de aanvankelijk favoriete Kitchen Aid. Maar hoe moet je nu een beslissing nemen? opluchting Eerst heb ik rondgekeken binnen de merken om een ​​model te kiezen dat ik nader wilde bekijken Allereerst las ik de productfiches, vergelijk technische details … örgs.
Een bepaald volume vond ik belangrijk – meer dan 1 kilo bloem moet in één keer verwerkt kunnen worden.

Als gevolg hiervan had ik van elk merk één machine over:
– De Kitchenaid “Artesian 6.9 l”
– De Bosch Maxximum (zoals de naam al doet vermoeden – de grootste machine van Bosch)
– De Kenwood Cooking Chef of de iets eenvoudigere “Chef” – zonder koken, dus zonder de functie van het verwarmen van het voedsel
Puur visueel gezien wint de Kitchen Aid verreweg voor mij – de kleurenkeuze is gigantisch (maar met de 6.9l is het duidelijk beperkt!) Maar de Bosch is er ook in verschillende kleuren, waaronder een super mooie “Berry”. De Kenwood is chroomkleurig en simpel … eerder het herenapparaat onder de hier genoemde ;-). Maar dat alleen zou er niet toe moeten doen. Dus wat zei de voorstelling? De Kitchen Aid heeft slechts 500 watt, de andere twee machines drie keer zoveel – maar is dat een eerlijke vergelijking? Hoe dan ook, ik wil de wedstrijd voor de fair-play keukenfee niet winnen, maar eerder een machine die mijn brooddeeg kneedt, dus ik heb hem van dichtbij bekeken. Gelukkig heb ik in de loop van de tijd alle machines in actie kunnen zien – handig als je af en toe in verschillende kookscholen rondhangt ;-). Elke test in dit opzicht bevestigde wat er ook in het netwerk te vinden is: De machines worden totaal anders aangestuurd, zodat de prestatie “in watt” simpelweg niet te vergelijken is. Binnen ÉÉN merk heeft de eenvoudigste keukenhulp bijvoorbeeld aanzienlijk minder watt en ook veel minder vermogen dan de ‘grote’. Dus ik heb mezelf ervan overtuigd dat alle 3 de machines bruikbaar deeg kunnen kneden en ja – zelfs grotere Bedragen.
Trouwens, als je wilt dat totaal vreemden elkaar aanvallen: vraag gewoon publiekelijk in forums welke machine de beste is. Je zult ongeveer evenveel antwoorden vinden als je machines hebt gegeven om uit te kiezen – en meer – en na een vriendelijke uitwisseling van slagen over de prijzen en de functies vallen mensen gewoon op elkaar. Waarom is dat zo? Waarom zijn de mensen daar zo emotioneel?
Het is duidelijk: omdat velen van hen onderzoeksmarathons hebben gehad die vergelijkbaar zijn met de mijne. En hoe meer tijd je in zoiets investeert, hoe gepassioneerder je daarna bent. Al was het maar om jezelf keer op keer te overtuigen dat je de juiste keuze hebt gemaakt.
Je krijgt dus altijd zoveel opties als “de allerbeste” als er keukenmachines onder de lezers zijn, iedereen beveelt er precies één aan: de zijne. Dus het bracht me niet verder. Maar wat hielp, was om heel specifieke vragen te stellen die voor mij persoonlijk belangrijk waren:
– Hoeveel kosten de accessoires en is er alles wat ik nodig heb? Zijn de accessoires even goed beoordeeld als de machine zelf?
– Kunnen de accessoires in de vaatwasser worden gereinigd?
– Welke accessoires zijn inbegrepen, wat moet ik kopen?
Na het stellen van deze vragen was Kitchen Aid min of meer uit de running. Qua accessoires is er vrijwel alles wat je maar kunt wensen en hetzelfde is ook erg stijlvol en van hoge kwaliteit, maar beduidend duurder dan bijvoorbeeld bij Bosch. Nu maakt Kitchen Aid ook reclame dat de accessoires extreem duurzaam en stabiel moeten zijn – maar ik kon bij Bosch niemand vinden die klaagde over de duurzaamheid ondanks correct gebruik, en of een pastaroller 27 of 97 jaar meegaat, was aan mij. dan maakt het eerlijk gezegd niet uit. Bovendien stelt Bosch duidelijk dat ALLES in de vaatwasser kan, behalve de vleesmolen – Kitchen Aid en Kenwood zijn veel beperkter.
Dus na de discussie over accessoires liep Bosch voorop. Nu heb ik gekeken naar de bediening – je moet altijd bedenken waar de keukenmachine precies moet zijn en hoe je hem eraf kunt krijgen. Omdat: als we helemaal eerlijk zijn – we gebruiken niet echt grote keukenapparatuur die in CABINETS is opgeborgen, toch? Een foodprocessor hoort thuis op het werkblad en de accessoires zijn binnen handbereik. Bosch en Kenwood zijn hier behoorlijk verschillend:

De Kenwood automaten staan ​​meer opzij: Om bij alle knoppen te komen, plaats je ze het beste zo dat de kom aan de linkerkant zit en de zwenkarm dan naar rechts gaat als je de kom wilt verwijderen.
– Bij Bosch wordt de machine (ook de andere modellen overigens) eerder bediend vanaf de voorkant en klapt de zwenkarm dan naar achteren.
Dat laatste past veel beter in mijn keuken, en aangezien Bosch de mixerarm ook niet in het midden heeft bevestigd maar naar achteren heeft verschoven, zit er aan de voorkant een handige opening om ingrediënten bij te vullen terwijl de machine draait. Het is een beetje moeilijker met Kenwood. Beide machines hebben een deksel met trechter om spatten of stof te voorkomen. Goed voor onhandige jongens zoals ik.
Over onhandigheid gesproken: de Bosch Maxximum heeft nog een speciale functie die je niet op andere keukenmachines zult vinden: eiwit en room kunnen met een druk op de knop tot een perfecte stijfheid worden geklopt (en niet verder) … “Sensor Control” heet het.

Dus … en nu al … na slechts 9 maanden onderzoek … had ik mijn keukenmachine gevonden ;-).
Samengevat: het werd de Bosch Maxximum omdat:
– Ik vind de prijs-prestatieverhouding (vooral met betrekking tot de accessoires) het beste
– Voor mij is het de meest ergonomisch praktische machine
– bijna alles kan in de vaatwasser
Kitchen Aid was uit omdat:
– de accessoires zijn duurder en er is bijna niets “inbegrepen” bij aankoop van de standaardmachine
– veel dingen kunnen niet in de vaatwasser
Kenwood was uitgeschakeld omdat:
– ook veel accessoires kunnen niet in de vaatwasser
– Ik vond de ergonomie beduidend slechter dan bij Bosch
Onderwerp gedaan? Niet eens in de buurt! Als je Bosch nader bekijkt, zul je snel ontdekken dat DAT ene maximum niet bestaat. Strikt genomen zijn er 4 modellen die verschillen in de meegebrachte uitrusting, de beschikbare kleuren en enkele features. Maar goed … als je eenmaal door de merkverwarring heen bent gekomen, kun je DEZE beslissing nemen met je linkerhand.
Om het u gemakkelijker te maken: u kunt de verschillen in de naam vinden – er zijn de nummers 20, 25, 30 en 50. Het verschil is hier duidelijk zichtbaar: de machine met de “50” in de naam heeft de meeste accessoires “aan” bord “. Als je door de details klikt, zie je ook dat het de enige machine is met automatische kabeloproller. De “Sensor Control” feature (die met het eiwit dat precies stijf is geslagen) vind je alleen bij de modellen met de 30 en 50. Mooie kleuren zijn echter alleen beschikbaar voor de modellen 20 en 25. Hoera! Dus een keuze tussen “mooi” en “praktisch”. Bedankt, Bosch! Maar omdat ik besloot om geen ontwerp en andere functies voor Kitchen Aid te gebruiken, bleef ik er gewoon bij en de machine met de meeste functies werd MIJN.

Keukenmachine
Schuiven naar boven