In 10 stappen naar uw droomhuwelijk

Trouwringen

De belangrijkste stap voordat je zelfs maar begint met het plannen van de hele bruiloft, is dat je “ja” hebt gezegd tegen het voorstel. Nadat de eerste opwinding voorbij is en je het goede nieuws met je familie en vrienden hebt gedeeld, kun je beginnen met het plannen van je bruiloft. In het beste geval begin je met de huwelijksvoorbereidingen een goed jaar voor het huwelijk zodat je jouw droomlocatie en de juiste huwelijksserviceprovider krijgt. Om het plannen van de bruiloft voor u gemakkelijker te maken, hebben we 10 handige tips voor u samengesteld.

STAP 1: Trouwdatum

Als eerste stap moet u een datum voor het huwelijksfeest vastleggen. Spreek eerst een seizoen af ​​en word dan specifieker. Ga je liever voor een romantische winterbruiloft in een winterwonderland, een prachtig, kleurrijk lentehuwelijk met bloemen in felle kleuren en zingende vogels van de bomen en daken, of heb je liever een sprookjesachtige zomerbruiloft waar je op blote voeten door de milde zomernacht in loopt. dansen in de vroege uurtjes van de ochtend? Of wat dacht je van een betoverende herfstbruiloft? In het seizoen waarin de bladeren van de bomen van kleur veranderen en de zon alles een magische gouden toets geeft? Als je eenmaal een seizoen hebt gekozen, is het gemakkelijker om een ​​datum te kiezen.

STAP 2: Begroting

Het is belangrijk dat u in het begin een budget vaststelt. Dit is een heel belangrijk punt bij het plannen van een bruiloft. Stel een vast budget in dat u niet wilt breken met uw bruiloft. Het is beter als je de reikwijdte van je budget wat hoger legt, want er zijn zeker extra kosten waar je in eerste instantie niet aan dacht, of sommige dingen blijken duurder te zijn die je leuk vindt en niet zonder wilt. Het is beter als er aan het eind wat geld overblijft en u niet elke cent hoeft in te leveren.

STAP 3: Gastenlijst

Op dit punt heeft u de mogelijkheid om een ​​weddingplanner in te huren. Dit neemt de planning voor u over en u kunt de bruiloft ontspannen naar u toe laten komen. Als u de bruiloft zelf organiseert, is het volgende voorbereidingspunt voor de bruiloft de gastenlijst. Bepaal hoeveel mensen u wilt uitnodigen. Geef je de voorkeur aan een klein feestje met je naaste familie en beste vrienden, of heb je liever een pompeuze bruiloft met veel gasten? Nadat u het aantal gasten heeft afgesproken, begint de zoektocht naar de perfecte locatie.

STAP 4: Locatie

Er zijn veel locaties waar je ja kunt zeggen, te beginnen met ongebruikelijk, pompeus tot traditioneel. Mocht je nog geen idee hebben waar je de knoop door wilt maken, dan vind je op onze pagina onder “Trouwlocaties” leuke suggesties. Of het nu gaat om een ​​prinsessenbruiloft in een kasteel, een klederdrachtbruiloft in een alpenhut of een ongewone bruiloft op een schip.

STAP 5: Wie verzorgt het huwelijk?

Zodat u uw kinderen en kleinkinderen het fotoalbum van de mooiste dag van uw leven kunt laten zien, mag een getalenteerde fotograaf natuurlijk niet ontbreken. Er moet ook voor heerlijk eten worden gezorgd waar uw gasten nog lang enthousiast over zullen zijn. En wat zou een bruiloft zijn als je tot in de vroege uurtjes niet op goede muziek kon dansen? Er wordt echter alleen gedanst als de juiste muziek wordt gedraaid, dus een stevige DJ of een band met levendige muziek is een must. Een stylist die inspeelt op uw wensen zorgt voor een onvergetelijke styling.

STAP 6: Kleding

Het vinden van de perfecte trouwjurk kan enige tijd duren en geduld op de proef stellen. Het is daarom des te belangrijker om voldoende tijd in te plannen zodat je geen genoegen hoeft te nemen met een trouwjurk die je maar matig mooi vindt. Vaak wordt de bruidegom vergeten, die ook op zoek moet naar een chique trouwpak. Plan naast de tijd voor het zoeken voldoende tijd voor eventuele wijzigingen. De trouwjurk en het trouwpak moeten zeker 2 weken voor de bruiloft opnieuw gepast worden zodat alles perfect past op de trouwdag.

STAP 7: De ringen

Past uw verlovingsring perfect en kent uw toekomstige echtgenoot uw ringmaat? Geweldig, maar je moet genoeg tijd plannen bij het zoeken naar de ringen om de juiste te vinden. Er is een grote keuze aan ringen, in verschillende kleuren en vormen, met of zonder edelstenen. Pas als je er actief naar op zoek bent, besef je hoeveel opties er zijn. Om uiteindelijk niet ontevreden te zijn met de beslissing, moet u tijdig op zoek gaan naar uw trouwringen. Ga bijvoorbeeld eens online een kijkje nemen op 123gold.nl.

STAP 8: Organisatie

Om je bruiloft op rolletjes te laten lopen, heb je een nauwkeurig schema nodig. Neem het huwelijksfeest in gedachten door en informeer uzelf op internet over het verloop van een huwelijksfeest. Beginnend met de receptie, via de huwelijksceremonie, tot de viering. Het is belangrijk om een ​​plan te hebben. Als u bezig bent met het maken van een checklist, kunt u meteen een cadeaulijst maken. Op deze lijst zet je alle dingen die je graag van je gasten zou willen ontvangen zodat er geen teleurstellingen zijn. Als u niets speciaals wilt, is het oké om uw gasten te vragen iets bij te dragen aan uw huwelijksreis. Als u gasten heeft die ver moeten reizen, is het een voordeel als u tijdig op zoek gaat naar accommodatie voor uw gasten. De accommodatie moet zo dicht mogelijk bij de trouwlocatie zijn, zodat uw gasten niet lang naar de viering hoeven te gaan.

STAP 9: Papieren

Niet zo romantisch, maar toch een belangrijk punt bij de huwelijksvoorbereiding is het “papierwerk”. Om te kunnen trouwen heeft u enkele documenten nodig. Zoek tijdig uit welke documenten beschikbaar moeten zijn en controleer of ze nog geldig zijn. Vergeet niet om belangrijke papieren mee te nemen op de dag van uw huwelijksceremonie. Leg dit de dag ervoor duidelijk zichtbaar neer, of schrijf het op een checklist die je op je trouwdag nog eens doorloopt. Omdat in de opwinding belangrijke dingen snel kunnen worden vergeten.

STAP 10: Huwelijksreis

Om na de bruiloft te kunnen ontspannen, dient u bij het plannen van uw bruiloft rekening te houden met de huwelijksreis. Of u nu gaat duiken op de Seychellen, kanoën in Canada, koala’s aaien in Australië of wandelen in de Alpen, er is een veelvoud aan fantastische en unieke plekken die u samen als pasgetrouwd stel kunt ontdekken.

In 10 stappen naar uw droomhuwelijk
Schuiven naar boven