Elektrische rijders kunnen rijden waarheen ze maar willen

Elektrisch

Je overweegt om een elektrische auto aan te schaffen. Wat moet je dan weten over opladen elektrische auto? Dat er gewerkt wordt aan slimme laadnetwerken, die zijn gebaseerd op uitgebreid locatieonderzoek. Middels innovatieve en schaalbare laadtechnologie wordt er aangesloten op het daadwerkelijke gedrag van elektrische rijders. Automobilisten kunnen dus zowel ‘on the go’ als tijdens het parkeren hun elektrische auto opladen. Er wordt een laadnetwerk uitgerold op de beste strategische plaatsen. Het opladen elektrische auto wordt dus op vele plaatsen mogelijk gemaakt. Automobilisten wordt de vrijheid geboden om met hun elektrische auto te rijden waarheen ze maar willen. 

De tijd dat auto’s geparkeerd staan zo goed mogelijk gebruiken

Doorgaans staan auto’s, en dus ook elektrische auto’s, vaak geparkeerd. Die tijd kan natuurlijk zo goed mogelijk worden gebruikt. Door die tijd zo goed mogelijk te gebruiken kan het met een elektrische auto naar het werk gaan, boodschappen doen of een bioscoop of sportwedstrijd bezoeken goed worden gecombineerd met het slim en eenvoudig opladen elektrische auto. Er wordt per situatie en verwachte parkeertijd gekeken naar de beste oplossing.

Parkeervakken kunnen voorzien worden van laadpunten

Parkeerterreinen kunnen door verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in laadpalen, getransformeerd worden tot grote laadnetwerken. Het is mogelijk om 20 tot ruim 2000 parkeervakken vanuit een centrale aansturing te voorzien van laadpunten. Elektrische rijders die hun elektrische auto tijdens het parkeren willen opladen kunnen dus altijd een laadpaal vinden. Ze hebben gelukkig niet meer te maken met de frustratie van een bezette laadpaal.

Beantwoorden van de grote vraag naar elektriciteit

Op locaties als vliegvelden en veerhavens is er door het opladen elektrische auto een grote vraag naar elektriciteit. De bedrijven die gespecialiseerd zijn in laadpalen kunnen die grote vraag naar elektriciteit te beantwoorden. Energie kan aan accu’s worden gegeven. Bovendien kan aanwezige energie van accu’s worden afgehaald. Met die energie kunnen accu’s worden geladen. Gezamenlijk vormen de accu’s van alle auto’s dus een één grote batterij. Dankzij dit intelligente en grote laadnetwerk kunnen de vele auto’s, die vaak lang staan geparkeerd, worden geladen. Dat heeft als voordeel dat er slechts weinig aanspraak hoeft te worden gemaakt op de elektriciteitsinfrastructuur ter plekke.

Razendsnel elektriciteit tanken

Uiteraard willen elektrische rijders hun weg zo snel mogelijk weer vervolgen. Er wordt door diverse bedrijven gebouwd aan een eigen netwerk van superladers. Elektrische auto’s kunnen dan, met een snelheid van 350 kW, razendsnel elektriciteit tanken. Een autobatterij kan in iets meer dan 10 minuten worden volgetankt. Elektrische rijders hoeven dus geen uren te wachten om met hun elektrische auto met een volle batterij door te kunnen rijden. 

Een mix van slimme laadoplossingen

Diverse bedrijven bieden dus een mix van slimme laadoplossingen voor het opladen elektrische auto. Automobilisten wordt zo de vrijheid geboden om overal te kunnen komen met hun elektrische auto. Dankzij de slimme laadoplossingen wordt het mogelijk gemaakt om altijd, makkelijk en snel elektriciteit te tanken. Voor eind 2021 worden er 48 locaties uitgerold. Die locaties worden verdeeld over Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. 

Elektrische rijders kunnen rijden waarheen ze maar willen
Schuiven naar boven