Een gezond leven krijg je met een gezonde geest: Lees hier hoe

Gezond Leven

Iedereen wilt zich gelukkig voelen, leuke dingen doen, geen stress hebben, niet moe zijn en nog veel meer. Door sommige gebeurtenissen of gedachtes kan dit gaan veranderen, dit wil je natuurlijk niet. Wanneer er negatieve gedachtes vaker voorbij komen of gebeurtenissen, dan kan je geest achteruit en krijg je een ongezonde geest. Als je te laat aan de bel trekt voor hulp kan je last krijgen van een burn-out. Daarom is een gezonde geest gelijk aan een gezond leven, je kan dan veel meer genieten en leuke dingen doen.

Wat is een gezonde geest

De gezondheid van je geest gaat over de mentale dingen, zoals psychologische factoren en je emoties. Het gaat er dus vooral om hoe je je voelt. Heb je vertrouwen in jezelf? Zie je dingen positief in het leven? Hoe kijk je naar jezelf? Ga zo maar door. Wanneer je niet goed naar jezelf kijkt, je geen zelfvertrouwen hebt, dingen negatief ziet etc. Dan heb je geen gezonde geest. 1 slechte dag betekent niet gelijk dat je een ongezonde geest hebt.

Wanneer je je mentaal gezond of ongezond voelt heeft ook effect op jou fysiek. Het kan zijn dat je niet fit bent en geen motivatie hebt om te sporten of dat je alleen maar moe en gestrestst bent. Dat komt dan omdat je mentale gezondheid niet goed is.

Hoe krijg je een gezond leven


Wil je jouw leven weer gezond maken? Dit kan op verschillende manieren en op verschillende vlakken. Waar je mee begint is altijd je mentale gezondheid weer op orde krijgen. Zorg ervoor dat je de rust neemt die je nodig hebt, zo krijg je vaak al minder stress. Wanneer je veel stress hebt en alles chaotisch is kan je dingen gaan opschrijven en een doel stellen voor de dag en de week. Zo weet je wat je wilt doen en komt alles vanzelf op orde.

Een gezond leven is natuurlijk niet alleen mentaal maar ook fysiek. Zorg dat dit in balans is. Eet gezond maar haal niet alle ongezonde dingen weg, je mag nog steeds genieten. Vaak krijg je van een work-out weer meer energie en voel je je voldaan. Al deze dingen bij elkaar zorgen ervoor dat je weer een gezond leven krijgt.

Tips voor een gezonde geest


Er zijn veel verschillende manieren hoe je jouw geest gezond houd of weer gezond krijgt. Werk met een agenda, zit die te vol met dingen die niet nodig zijn? Haal dan dingen weg en geef jezelf genoeg rust. Zorg er ook voor dat alles netjes is, je zult zien dat je dan meer rust hebt en minder stress. Smartphones en social media kunnen veel stress opleveren omdat je het idee hebt dat je op iedereen moet reageren, het beste van jezelf moet laten zien etc. daarom is het handig om de tijd dat je op je telefoon zit te verminderen.

Zo zie je dat veel dingen een gezond leven maken en je met veel verschillende kleine dingen je geest weer gezond maakt.

Een gezond leven krijg je met een gezonde geest: Lees hier hoe
Schuiven naar boven