Drie lekkere cocktails voorgesteld

Ben jij een liefhebber van cocktails, dan moet je ze zeker eens met koffie proberen. Niets is zo leuk als zelf je eigen cocktail te maken. In de meeste gevallen is het niet heel lastig om dit te maken. Met behulp van de verschillende recepten op het internet heb jij binnen een mum van tijd een heerlijk drankje op tafel staan. Hieronder kan je meer lezen over drie verschillende cocktails op basis van koffie. Laat je verrassen en maak zelf je eigen heerlijk cocktail met een beetje koffie.

irish koffie

Maak zelf eens Irish koffie

Bijna iedereen kent de Irish koffie wel. Is het niet van smaak, dan is het waarschijnlijk wel van de naam. Dit drankje is misschien wel de meest gedronken cocktail met koffie. Als we denken aan een cocktail met koffie, dan komt vaak de Irish koffie naar boven drijven. Dit drankje wordt gemaakt met natuurlijk koffie, slagroom, rietsuiker en een scheutje whisky. Het liefst neem je hiervoor natuurlijk Ierse whisky om het geheel compleet te maken. Het kost je slechts enkele minuten om deze cocktail klaar te maken. Na het lezen van dit recept hoef je niet meer de deur uit om dit drankje op het terras te bestellen.

Een heerlijke espresso martini

De volgende cocktail op basis van koffie is ongetwijfeld de espresso martini. De naam zegt het eigenlijk al. Er zit natuurlijk martini in deze cocktail. Niet alleen de inhoud van een drankje bepaald de beleving, maar des te meer ook de presentatie. De espresso martini wordt in de meeste gevallen geserveerd in een elegant en kenmerkend cocktailglas. Maak de presentatie compleet door er wat koffiebonen bovenop te leggen. De cocktail is zeer eenvoudig te maken en binnen een mum van tijd kan jij smullen van je eigen gemaakte drankje.

Gebruik verschillende dranken voor een koffie cocktail

Naast de twee bovengenoemde cocktails zijn er nog veel meer varianten te vinden met koffie. Gebruik eens likeur 43 om een Spanish koffie te maken. Deze zoete drank kan je toevoegen aan de koffie om vervolgens te genieten van een heerlijke koffie cocktail. Zoals gezegd zijn er meerdere varianten te vinden. Met name sterkedranken ontlenen zich perfect voor een heerlijke cocktail. Op het internet zijn tal van verschillende recepten te vinden voor het maken van een mooie en lekkere koffie cocktail. Als je vrienden of familie op bezoek krijgt, dan kan jij ze verrassen door ze een heerlijk drankje voor te schotelen.

Drie lekkere cocktails voorgesteld
Schuiven naar boven