Door de oude stad Antalya

Antalya

Als introductie hebben we voor Antalya gekozen. Wij denken dat Antalya als startpunt voor pakketreizigers ten onrechte een slechte reputatie heeft en dat er naast de luchthaven nog andere, mooie en interessante dingen moeten zijn naast de luchthaven, goedkope leerwinkels en grote kastelen langs de volledig aangelegde kust. Ons Pension Kaleici ligt (zoals de naam al doet vermoeden) in het midden van de oude stad Kaleici en is een prima startpunt om Antalya te voet te verkennen. We ontdekken prachtige parken met uitzicht op zee en kleinere attracties voor kinderen (springkussen speeltuinen), kracht en heerlijk versgeperste sappen, verkennen de haven, die enorm toeristisch is.

Het Hotel, Fame residence lara, is ook goed te verdragen. Het zwembad is nog niet in gebruik (ivm het voorseizoen), maar de geplaveide binnenplaats nodigt uit tot ontspannen. Zoals alles in Turkije is het pensioen kindvriendelijk en ontspannen. Antalya is een ontspannen tweedaagse kennismaking met onze reis. Op de derde dag, “Mr. Ali ‘voorbij onze huurauto en rijden we richting CappadociĆ«, eerst langs de kust, langs stadskastelen en golfresorts en vlakke, saaie Autorijden in Turkije is helaas niet zo relaxed als al het andere hier.

Autorijden in Turkije

We ervaren verschillende lastige situaties waarin automobilisten zonder uitzicht en ondanks een duidelijk verbod in levensbedreigende bochten en op hobbelige grindwegen het leven duidelijk moe zijn en / of zichzelf volledig overschatten en zichzelf inhalen en andere manoeuvres uitvoeren die zo absurd zijn dat ze nauwelijks kunnen worden beschreven. In de ergste situatie zie ik plotseling een lichtflitsend busje voor ons (doorgetrokken lijn, absoluut niet inhalen) met halsbrekende snelheid de heuvel af aankomen, en ik kan niet eens meer schreeuwen.

Naderhand vertelt Andi me hoe ik blijkbaar het stuur overnam of gewoon zijn hand in de overtuiging stak dat ik dood zou gaan. Andi kan niet meer zeggen hoe hij erin geslaagd is om te remmen en naar rechts in te trekken zodat de transporter ons niet ramt (hij kan en wil niet meer remmen). De route van en naar Cappadociƫ is dan ook erg zenuwslopend. In ieder geval kan ik niet meer genieten van het landschap, soms heel bergachtig, soms extreem kaal plateau. De volgende keer dat we Cappadociƫ bezoeken, zijn we vast van plan daar rechtstreeks naartoe te vliegen (naar Kayseri of Nevsehir).

Door de oude stad Antalya
Schuiven naar boven