Dit is hoe u uw nieuwe bedrijfswebsite promoot

Zoekmachine Optimalisatie

U heeft een nieuwe website gemaakt of uw bestaande website opnieuw ontworpen. U zult het publiek waarschijnlijk willen laten weten zodra het online beschikbaar komt. Maar hoe doe je dat? Waar begin je mee? Als je weinig of geen ervaring hebt met het promoten van websites, kan dit een beetje hoofdpijn zijn. Maar maak u geen zorgen: uw website bekend maken bij de juiste geadresseerden is gemakkelijker dan u misschien denkt. Met slechts een kleine inspanning kunt u een hele reeks nieuwe gebruikers en potentiële klanten aantrekken om uw geweldige nieuwe website te bezoeken. In deze post geven we je alle tips en advies die je nodig hebt – van zoekmachineoptimalisatie (SEO) tot de betrokkenheid van influencers, tot sociale media en betaalde advertenties – om je website effectief te presenteren.

Zoekmachine optimalisatie

U weet waarschijnlijk dat de meeste bezoekers uit zoekmachines komen. Dit is waarom u uw nieuwe website zou moeten starten in zoekmachines zoals Google, Yahoo! en solliciteer voor Bing. Hier komt het cruciale punt: u kunt het beste beginnen met optimaliseren terwijl uw website wordt gemaakt. Belangrijke beïnvloedende factoren op de ranking van je pagina in de zoekresultaten van zoekmachines zijn niet alleen trefwoorden en trefwoordzinnen waarmee je je pagina en content optimaliseert, maar ook de integratie van Google Analytics en Google Search Console. U moet ook een robots.txt-bestand maken, zodat zoekmachines niet worden verhinderd belangrijke inhoud op uw website te indexeren. Als u uw website niet goed optimaliseert, loopt u het risico dat potentiële klanten uw website niet vinden in de zoekresultaten. Eén ding is duidelijk: wanneer een gebruiker iets zoekt in Google, bladert hij meestal alleen door de eerste twee pagina’s met resultaten. Dit geldt ook voor uw potentiële klanten. Daarom is het zo belangrijk dat u uw nieuwe website effectief optimaliseert.

Sociale media

Ben je op zoek naar een nieuwe kapper of een leuke koffieshop bij jou in de buurt, dan krijg je waarschijnlijk tips van vrienden, familie of op social media. Sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en Instagram zijn belangrijke factoren om het aantal bezoekers op uw website effectief te vergroten. U moet dus uiterlijk nu accounts voor uw bedrijf op sociale platforms aanmaken. Maar niet op allemaal: focus op de twee of drie waarin uw doelgroepen aanwezig zijn. Weet u niet op welke sociale netwerken u reclame voor uw bedrijf moet maken? Hier vindt u korte instructies en ondersteuning bij het nemen van beslissingen: Nadat u een aanwezigheid op sociale netwerken heeft opgezet, laat u uw volgers en fans weten dat uw nieuwe website online is. Geef ze dwingende redenen om uw zijde te volgen. Sociale media kunnen een geweldige manier zijn om uw publiek enthousiast te maken en opwinding rond uw lancering op te bouwen. Formuleer dus een paar boodschappen om uw nieuwe website te promoten. En stel de releasedatums voor de komende weken op al uw platforms vast. Om het nog interessanter te maken en de aandacht van uw doelgroep te trekken, kunt u ook speciale acties uitvoeren of speciale content publiceren rondom de (her) lancering van uw website.

Online advertenties

Om uw nieuwe pagina sneller bekend te maken, kunt u ook betaalde advertenties weergeven op platforms zoals Facebook en Twitter. Met een campagne in de sociale netwerken kunt u uw boodschap sneller overbrengen op uw doelgroep en zo meer potentiële klanten aantrekken. Weet u niet hoe u binnen moet komen? De sociale netwerken bieden u hier hun steun. Facebook heeft een eigen helpgedeelte voor adverteerders en Twitter biedt gedetailleerde informatie over een breed scala aan ondersteuningsonderwerpen met betrekking tot advertentiecampagnes. Om de positie van uw pagina in de zoekresultaten te verbeteren, kunt u ook kiezen voor PPC-advertenties (Pay Per Click). Met deze variant van betaald zoeken betaalt u om bovenaan de resultaten van zoekmachines te verschijnen. Aangezien Google koploper is op dit gebied, is dit de zoekmachine waar u zich met name op moet richten. Stel een Google AdWords-account in, plaats en bied op de zoekwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf. Wanneer mensen op Google naar deze zoekwoorden zoeken, wordt uw webpagina bovenaan weergegeven. Maar u betaalt alleen wanneer mensen op uw advertenties klikken. Lijkt dat te ingewikkeld of zelfs ontmoedigend?

Influencer-advertenties

Als u bezoekers naar uw site wilt trekken, moeten de juiste mensen weten dat u er bent. Dus probeer bloggers te bereiken, relaties op te bouwen met insiders uit de branche en contact op te nemen met influencers in uw eigen specialiteit om waardevolle links van invloedrijke websites te krijgen. Het opbouwen van relaties met beïnvloeders uit de branche kost echter een bepaalde hoeveelheid tijd: onderzoek hun namen, link naar hen op sociale platforms en ga met hen in gesprek. Als het je lukt om ze te overtuigen, dan kunnen deze opiniemakers jouw content of belangrijk nieuws linken of delen voor hun volgers of fans.

Dit is hoe u uw nieuwe bedrijfswebsite promoot
Schuiven naar boven