De beste stylingtips

Haar Stylen

Bijna elke vrouw weet het – je staat ’s ochtends op, gaat naar de badkamer en kijkt een beetje slaperig in de spiegel. Het is niet ongebruikelijk dat u geschokt bent wanneer u merkt dat u wordt geconfronteerd met een wild, donzig hoofd. Dan is het weer tijd: je haar stylen!
Maar hoe slaag je erin om het gekrulde hoofd in de kortst mogelijke tijd in een droommanen te veranderen? We laten je de beste stylingtips zien voor wild, weerbarstig haar.

Tip 1: shampoo / was

Het hangt allemaal af van de shampoo! Dat klopt, maar er is nog een ding om op te letten. De frequentie van haarwassen. Was uw haar indien mogelijk slechts om de 2-3 dagen per week. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller het haar vettig wordt. Het is dus beter om uw haar eraan te laten wennen dat het minder vaak wordt gewassen.
Als het om shampoo gaat, hangt het natuurlijk af van het haartype. Vooral bij weerbarstig en dik haar is het zinvol om speciale antikroesproducten te gebruiken, zoals haaroliën, serums of stylingvloeistoffen en gels, die het weerbarstige haar dankzij de rijke ingrediënten een bijzonder schitterende glans geven.
Gebruik bij gekleurd haar een shampoo en conditioner voor gekleurd haar. Dit verzegelt de kleuring. Een pre-wash primer beschermt ook gekleurd haar tegen vervaging. Ook belangrijk: was niet te heet! Dit beschadigt gekleurd haar nog meer en maakt het dof en broos.

Tip 2: hittebeschermende spray

Als je vaak stijlt, föhnt, je haar stylt of krullen doet, mag je nooit zonder hittebeschermingsspray. Het haar mag alleen in droge staat gestyled worden, anders wordt de haarstructuur beschadigd.
Bovendien is het, als het droog is, veel gemakkelijker om te gaan met de hitte van een krultang, stijltang (of föhn). Om het haar echter nog beter te beschermen, kan hittebescherming nuttig zijn. In de winkels vind je hittebeschermingsproducten die door verschillende bedrijven op de haarverzorgingsafdeling worden aangeboden.

Niettemin moet men oppassen geen goedkope producten te kopen, omdat producten van hoge kwaliteit hun prijs en andere ingrediënten hebben dan sommige goedkope producten. Om je haar zo goed mogelijk te beschermen, kies je voor een goede hittebescherming.

Tip 3: stijltangen, krultangen en Co.

Na het wassen van je haar met een speciale shampoo, eventueel met gebruik van diverse oliën of afwasproducten voor een betere haarverzorging en niet te vergeten de hittebescherming, kun je nu je haar stylen met behulp van elektrische haarproducten.
Een van de meest populaire stylingproducten is en blijft de haardroger. Dit heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld en er is nauwelijks een functie die een föhn niet heeft. Men kan b.v. Tover prachtige golven op met een föhn en een ronde borstel, en als resultaat krijg je een Hollywood-ster kapsel.
De stijltang helpt ook om weerbarstig haar er meer verzorgd uit te laten zien. In onze producttest hebben we een kleine selectie stijltangen getest. Met de stijltang kun je niet alleen je haar steil en glanzend maken, maar ook mooie krullen toveren.

Tip 4: bodylotion en haarlak voor een betere fixatie

Een kleine geheime tip: wij meisjes raken vaak geïrriteerd als de zogenaamde “babyharen” uitsteken, vooral als je een paardenstaart wilt maken.
Met behulp van haarlak, of een beetje bodylotion en een borstel van zachte haren of een plagende borstel, verdwijnt het babyhaar in een oogwenk.

De beste stylingtips
Schuiven naar boven