Corsica

Corsica

Er zijn reisbestemmingen die je bezoekt en denk gewoon: “Waarom was ik hier niet veel eerder?” Corsica is er zeker een van. Je reist door de wereldgeschiedenis en vergeet soms wat voor paradijsjes er op slechts twee uur vliegen van Duitsland liggen. En als ik je nog niet heb kunnen overtuigen met mijn favoriete excursietips in Noord-Corsica, wil ik je vandaag 10 redenen geven waarom je misschien je volgende vakantie op Corsica zou moeten doorbrengen.

De combinatie van bergen en zee

Ik heb het al eerder genoemd en ik doe het steeds weer: wat is er mooier als bergtoppen en pittoreske stranden elkaar ontmoeten op een eiland? Corsica is de perfecte keuze, vooral voor mensen zoals ik die nooit kunnen kiezen tussen bergen en zee. Beklim een ​​dag lang tot 2.700 meter hoge toppen en lig voor de anderen op de ongerepte witte stranden – dit is (bijna) alleen mogelijk op Corsica.

Geen grote blokken

Wat maakt Corsica anders dan veel eilanden in de Middellandse Zee? Er zijn nergens grote kastelen. Hoe mooi Gran Canaria, Mallorca en Co ook zijn, de enorme hotelcomplexen maken het landschap niet bepaald mooier. Op Corsica daarentegen zijn er alleen kleine hotels, prachtig aangelegde vakantiecomplexen van één of twee verdiepingen en typische guesthouses. En ik vind het geweldig!

Slechts 2 uur vliegtijd

Hoe langer en vaker ik onderweg ben, hoe meer ik korte vluchttijden waardeer. Want hoe graag ik ook in de lucht ben, er is absoluut beter dan meer dan 10 uur in een smalle vliegtuigstoel te worden geperst. Twee uur lang uit het raam staren, kijken naar de blauwe zee die over je heen trekt en genieten van de spectaculaire nadering over het berglandschap van Corsica bijvoorbeeld. Ook mogelijk: Aankomst met uw eigen camper per veerboot door Italië. Ik wil dat echt nog een keer doen als ik er eindelijk de perfecte auto voor heb gevonden.

De mooiste stranden

Iedereen die ooit de tropische stranden van deze wereld heeft verkend, zal het zeker met me eens zijn: als het gaat om eilandparadijzen zoals de San Blas-eilanden in Panama, hebben de mediterrane eilanden het vaak moeilijk. Corsica kan hier absoluut bijblijven. Het water is zo mooi turkoois en de stranden zijn op veel plaatsen wit en aangenaam leeg buiten het hoogseizoen. Ik accepteer graag temperaturen van rond de 22 graden!

Het eten

Ik moet toegeven dat de Franse keuken als vegetariër niet zo eenvoudig voor mij is. Ook al is hier de laatste tijd veel gebeurd (en ik eet ook zo nu en dan vis), is het in Frankrijk niet zo eenvoudig om altijd een lekker gerecht voor mij te vinden. Op Corsica daarentegen worden de Franse en Italiaanse gerechten gecombineerd om een ​​perfect best-of te creëren. Pannenkoeken ontmoeten pastagerechten en kaasschotels ontmoeten antipasti – de perfecte mix, als je het mij vraagt!

De mooiste bergdorpen

Iedereen die mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik geen grote stadsvakantieganger ben. Tuurlijk, ik vind het leuk om een ​​kijkje te nemen in de ene of de andere metropool, maar het liefst verken ik kleine dorpjes en ongerepte natuur. En er zijn er genoeg op Corsica. Het ene dorp is mooier dan het andere. Ze zijn allemaal als adelaarsnesten op de berghellingen gebouwd en hebben meestal een prachtig uitzicht op de kust, die vooral bij zonsondergang mooi is. Mijn favorieten: het kunstenaarsdorp Pigna, de plaats Lumio en het bergdorp Speloncato.

Een avonturenparadijs

Bergen en zee maken het mogelijk dat Corsica een ildorado is voor alle avontuur- en natuurliefhebbers. Surfen, wandelen, kajakken, mountainbiken, wielrennen, canyoning – de keuze aan buitenactiviteiten is eindeloos. En ik heb nog niet alles geprobeerd. Als je graag actief bezig bent, kom je het beste in het voor- of najaar, want dan zijn de temperaturen nog aangenaam en de wind heerlijk verfrissend. De beste tijd om te sporten is bij temperaturen rond de 20 graden.

De mooiste straten

Het heuvelachtige profiel van het eiland brengt het met zich mee: de wegen van Corsica zijn gewoonweg spectaculair. Voor alle roadtripfans zoals ik is er nauwelijks iets beters dan de kronkelende bergpassen van de ene kant van het eiland naar de andere te rijden. Wat de een gelukkig is, is de ander verdriet: hoewel het eiland niet erg groot is, zorgen de wegen ervoor dat je niet snel van noord naar zuid kunt jagen voor een dagtocht. Of je concentreert je op één regio of maakt een roadtrip met verschillende tussenstops.

De meest spectaculaire uitzichten

Voor mij is Corsica gewoon het eiland met uitzichten. Iedereen die ooit met mij heeft gereisd, weet hoeveel ik van uitzichtpunten houd. In elke stad moet ik eerst de hoogste toren of lokale berg beklimmen om de stad van bovenaf te zien. Ik hou van het vogelperspectief (misschien een reden waarom drones me zo fascineren) en op Corsica kun je er overal van genieten (zelfs zonder drone) – vanuit de bergdorpjes, tijdens het wandelen of tijdens een roadtrip over het eiland. De Cap Corse, waar de weg vaak direct boven de rotskust loopt, is bijzonder mooi voor geweldige uitzichten. Rond elke bocht zijn er prachtige uitkijkpunten.

Het weer

En last but not least: het weer. Ook hier vind ik het moeilijk om te beslissen. Ik vind het lekker warm, maar niet te warm (dat je door de hitte nauwelijks kunt bewegen). Ik hou van een koel briesje en kan toch in bikini op het strand liggen. Daarom is Corsica in april / mei (of september / oktober) gewoon perfect voor mij. Helaas is de zee nog een beetje fris, wat me er nog steeds niet van kon weerhouden in het kristalheldere water te springen.

Corsica
Schuiven naar boven