Beste plaatsen om te bezoeken in Antalya

alanya

De prachtige kustlijn van Antalya is een geüniformeerde verzameling van kleine vakantieoorden en het belangrijkste stadscentrum die na Istanbul de op één na meest bezochte vakantiebestemming van Turkije vormen. Oorspronkelijk gesticht door de koning van Pergamum in 159 voor Christus en beroemd Pamphylia genoemd in de oude geschiedenis, is Antalya een favoriet van vele nationaliteiten van vakantiegangers. Ook expats die profiteren van de allernieuwste en indrukwekkende luchthaven voor frequente, directe vluchten terug naar de thuislanden, hebben er hun tweede thuis van gemaakt.
Ik ben twee keer in Antalya geweest. In de winter van 2004 en ik ben in 2012 teruggekeerd om mijn maandtoer langs de zuidwestkust te beginnen. Als startpunt voor de Lycische trekkingroute en een belangrijk knooppunt van de Turkse Rivièra, ben ik van plan op een dag terug te keren, omdat ik nog veel te zien heb. Dus voor dit artikel geeft mijn vriend Bayram, die onroerend goed in Antalya verkoopt, me de laagste lokale informatie voor alle resorts in Antalya.
Voordat we het echter hebben over de beste plaatsen om te bezoeken in Antalya, is het de moeite waard om te vermelden dat als je van roadtrips houdt, Antalya perfect is omdat de kustweg D400 langs alle grote vakantieoorden en steden loopt. Met een verblijf van 1 of 2 nachten op elke plaats, heeft Antalya het potentieel om een ​​authentieke reiservaring te worden.

Kustplaatsen en plaatsen om te bezoeken in Antalya

De toeristische bestemming Alanya is het verste resort van de luchthaven van Antalya met een transfertijd van ongeveer 2 uur en 30 minuten. De 13e-eeuwse, 115 meter hoge rode toren domineert de kustlijn, bezaaid met zandstranden, hoewel een favoriete toeristische attractie de Damlatas-grot is, met zijn indrukwekkende collecties stalactieten. Cleopatra’s strand in Alanya zou de plek zijn waar Cleopatra en Marc Anthony samen tijd doorbrachten.
Verder naar het westen langs de kustlijn, Side, een kleinere en meer traditionele badplaats, kreeg in de geschiedenis de voorkeur van piraten als een populaire ontmoetingsplaats. Het meest bekend om zijn gedeeltelijk gereconstrueerde monument van de Tempel van Apollo, het eigenzinnige kenmerk is dat het grote oude Hellenistische theater en de agora zich in het midden bevinden van alles wat nieuw en modern is. De naburige wijk Manavgat is een favoriete dagtrip vanuit Side vanwege de schilderachtige waterval.
Belek, een verzameling vijfsterrenhotels, luxe Antalya-villa’s en allesomvattende golfbanen, is nu een vooraanstaande bestemming van Antalya en staat bekend als de golfhoofdstad van Turkije. Met grote spelers zoals Tiger Woods, is golf hier een serieuze zaak en in feite is er niet veel anders te doen, tenzij u van plan bent te ontspannen op het strand of in de spa-centra van de hotels.
Het nieuwe en moderne stadscentrum van Antalya, dat de kostbare parel van de kustlijn bereikt, heeft ook een oud stadsdeel (Kaleici), beroemd gemarkeerd door de oude Hadrianuspoort met drie bogen. Daarbinnen geven de lokale bevolking en vakantiegangers de voorkeur aan het oude havenfront, een populaire eet- en drinkplaats. Vanaf hier kunnen strandliefhebbers gemakkelijk naar het beroemdste strand van de regio, Konyaaalti, het Archeologisch Museum, Mini City en het onlangs geopende Antalya Aquarium komen.
Op weg naar de wijk rond het Olympos Milli-park, hield ik niet van het kunstmatige resort Kemer, maar het maakt een bruisende handel met zijn all-inclusive hotels en het lange kiezelstrand. De stad was onberispelijk en schoon, maar er zijn geen attracties en dingen om te doen, dus mijn vierdaagse bezoek was drie dagen te lang voor mij!
In plaats daarvan reed ik verder langs de kust naar Cirali, een relatief onbekend resort maar tegelijkertijd schilderachtig en heerlijk. Ik deelde een strand met het rustieke resort Olympos en genoot van een bezoek aan de ruïnes in het nabijgelegen bos en de brandende vlammen van Chimaera. Mijn hotel organiseerde ook een dagtocht naar de ruïnes en stranden van Phaselis. Als u buiten de gebaande paden wilt komen maar toch een ruime keuze aan dingen wilt doen, zijn Cirali en het Canada Hotel een uitstekende optie.
Demre, is de thuisbasis van de ruïnes van Myra en, nog belangrijker, de kerk van Sint Nicolaas oftewel de Kerstman. Ik zou daar echter niet overnachten. In plaats daarvan is het kleine en schilderachtige dorpje Kas een veel beter alternatief voor hotelaccommodatie. Zittend aan de rand van het schiereiland Antalya, heeft het veel van zijn traditionele charme behouden, terwijl het met de tijd meeging om vakantiegangers te voorzien van moderne voorzieningen.
De naburige badplaats Kalkan is niet mijn favoriete plek, maar het is de beste luxe bestemming aan de Middellandse Zee met een trouwe klantenkring. Veel van de charme van Kalkan komt voort uit het feit dat het op een heuvel is gebouwd. Daarom zijn de meeste villa’s en hotels met dakterrassen uitstekend uitzicht op zee.
Eindelijk bereiken we de laatste plaats voordat het schiereiland zich in het gebied van Fethiye begeeft, en dit is Patara. De thuisbasis van het grootste strand van Turkije, een indrukwekkende verzameling ruïnes en een traditioneel. rustiek dorp, deze bestemming is de perfecte strandvakantie.

Leuk hotel

Wil je dit leuks zelf bekijken? Boek dan een reis naar het prachtige hotel Limak Lara, niet ver van Antalya.

Beste plaatsen om te bezoeken in Antalya
Schuiven naar boven